Ferrari: Μικρό καλάθι κρατά ο Leclerc ενόψει 2024


Ο Charles Leclerc ρίχνει τις προσδοκίες παρά την ενθαρρυντική εικόνα της Ferrari στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: Ferrari Media Site
  • 25/2/2024

Η Ferrari εμφανίστηκε βελτιωμένη στις δοκιμές προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν. Η SF-24 μοιάζει πιο σταθερή και προβλέψιμη, ακόμα και σε μεταβαλλόμενες συνθήκες όπως αυτές που αντιμετώπισαν λόγω αέρα οι οδηγοί την Τετάρτη.

Ωστόσο, ο Charles Leclerc εξηγεί πως αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως το μονοθέσιο είναι ανταγωνιστικό,  ή έστω αρκετά ανταγωνιστικό για να παλέψει με την πρωτοπόρο RedBull:

«Από τον πρώτο γύρο στον προσομοιωτή ένιωσα σαν ένα πιο εύκολο αυτοκίνητο στην οδήγηση κάθε φορά που οδηγούσαμε με λίγο αέρα. Ομοίως στην πίστα, από τους πρώτους γύρους εδώ μόλις φτάσαμε εδώ, η αίσθηση ήταν καλή. Καταφέραμε να είμαστε συνεπείς αμέσως και αυτό θα βοηθήσει τον αγώνα.

«Ωστόσο η οδηγησιμότητα και η ανταγωνιστικότητα είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα. Πέρυσι παλέψαμε πολύ για να είμαστε συνεπείς γιατί το αυτοκίνητο ήταν ασταθές όποτε είχε λίγο αέρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κερδίσουμε πολλούς αγώνες χάρη σε αυτό. Και αυτό δεν σημαίνει τίποτα σε σύγκριση με τη Red Bull.

«Επομένως, πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πολύ και μετά θα δούμε πόσο ανταγωνιστικοί είμαστε την επόμενη Παρασκευή. Αλλά είμαι βέβαιος ότι σίγουρα κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός όσον αφορά τη διαχείριση των ελαστικών, γιατί όποτε τα ελαστικά χρησιμοποιούνται περισσότερο, οι αδυναμίες του αυτοκινήτου είναι πιο εμφανείς, και με τα χαρακτηριστικά αυτού του αυτοκινήτου, θα πρέπει να είναι αρκετά καλύτερα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Alonso μοιάζει βέβαιος για το 2024: «Πρωταθλητής ο Verstappen»

Το πρόσωπο-καταλύτης για τη μεταγραφή Hamilton στη Ferrari

F1 2024: Γιατί κάποια μονοθέσια είναι πιο γυμνά από άλλα (photos)